Για να μπορέσετε να δημοσιεύετε στο φόρουμ πρέπει να συνδεθείτε (login).

Μυρωδικά

Μπορούμε να φυτέψουμε μυρωδικά σε γλαστράκια και να τα έχουμε στην κουζίνα μας;

Ο χρήστης Αφροδίτη Ματθαίου αντέδρασε σε αυτήν την ανάρτηση.
Αφροδίτη Ματθαίου

Εγώ τα έχω στο μπαλκόνι της κουζίνας. Για ένα διάστημα τα είχα και μέσα στην κουζίνα αλλά γενικά είδα ότι τα πανε καλύτερα σε εξωτερικό χώρο που τα βλέπει περισσότερο και ο ήλιος. Δεν είμαι βέβαιος ότι η διαφορά οφείλεται μόνο στο μέσα ή έξω γιατί όταν τα είχα στην κουζίνα τα είχα και σε λίγο μικρότερη γλάστρα οπότε και αυτό έπαιξε το ρόλο του. Αλλά έχω δει πολλούς να τα συντηρούν μια χαρά στην κουζίνα τους, οπότε ναι, γίνεται.

Γενικά χρειάζονται ήλιο, οπότε αν μπορείς βάλε τα κοντά σε παράθυρο. Μπορείς επίσης να εξοικονομήσεις χώρο βάζοντάς τα πάνω στο ψυγείο, κρεμόντας τα από το ταβάνι ή από κουρτινόξυλο. Προσοχή στο πότισμα για να μην γίνει χάλια η κουζίνα! Βάλε πιατάκια και έχε στο νου σου ότι μέσα στην κουζίνα θέλουν λιγότερο πότισμα από ότι αν τα είχες έξω.

Είναι απίστευτα βολικό να έχεις σε γλάστρα τα δικά σου μυρωδικά, ειδικά αυτά που δεν χρησιμοποιείς πολύ συχνά και θες μικρές ποσότητες. Είναι εξαιρετική λύση και πολύ πρακτική και θα δεις πόσο χρήσιμα θα σου είναι σε πολλές vegan συνταγές, από χυμούς μέχρι μπιφτέκια 🙂

Οι Αφροδίτη Ματθαίου, Anna M. και Tokyo αντέδρασαν σε αυτήν την ανάρτηση.
Αφροδίτη ΜατθαίουAnna M.Tokyo
Choose comppassion 🙂

Είναι τέλεια να έχεις τα δικά σου μυρωδικά. Έχω βάλει κι εγώ στο μπαλκόνι μου δυόσμο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο. Κατά καιρούς βάζω και βασιλικό. Απλά βγαίνεις και κόβεις λίγο. Είναι πολύ βολικό.

Οι Αφροδίτη Ματθαίου, Anna M. και Martilak αντέδρασαν σε αυτήν την ανάρτηση.
Αφροδίτη ΜατθαίουAnna M.Martilak

Εγώ έχω στο περβάζι στο παράθυρο της κουζίνας μικρά γλαστράκια με δυόσμο και βασιλικό και είναι πολύ βολικά. Άσε που δεν χρειάζεται να ανησυχώ με τι τα έχουν ψεκάσει.

Οι Αφροδίτη Ματθαίου και Anna M. αντέδρασαν σε αυτήν την ανάρτηση.
Αφροδίτη ΜατθαίουAnna M.
Παράθεση από Martilak σε 14 Μάιος 2020, 23:16

Μπορούμε να φυτέψουμε μυρωδικά σε γλαστράκια και να τα έχουμε στην κουζίνα μας;

Ναι,σίγουρα μπορείς! Έχω κι εγώ διάφορα κατά καιρούς πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Έχει αρκετό φως και χρειάζονται λίγο πότισμα ίσα να μην ξεραίνεται το χώμα. Καλή επιτυχία!

Πιστεύω ότι ένας κόσμος γεμάτος καλοσύνη είναι εφικτός.

Ευχαριστώ πολύ Άννα! Έχω βάλει και μυρωδικά και έβαλα και ντοματίνια πρώτη φορά να δω πως θα πάει