Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο - MANOLI

Το Manoli είναι ένα ελαφρύ και γλυκό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ελαϊκό οξύ και αντιοξειδωτικά.

Απολαύστε το καθημερινά στις σαλάτες και τα φαγητά σας.

 

Ποικιλία ελιών: Κορωνέικη
Περίοδος συγκομιδής: μέσα Νοεμβρίου – μέσα Φεβρουαρίου
Οξύτητα: 0,30% – 0,60% max
Περιοχή: Νότια Κρήτη, περιφέρεια Ηρακλείου, κάμπος Μεσσαράς

 

Η Κρητική διατροφή είναι ένα παρακλάδι της Μεσογειακής διατροφής και θεωρείται η καλύτερη στον κόσμο. Καταφέρνει να συνδυάζει την εκπληκτική γεύση, με τις άριστες πρώτες ύλες, την υγεία και την ευεξία. Φυσικά, τις τελευταίες δεκαετίες, έχει διαβρωθεί από τον Δυτικό σύγχρονο τρόπο διατροφής, τη διατροφή fast food. Παρ’ όλ’ αυτά, σε πολλά σημεία της Μεγαλονήσου μπορεί να γευτεί κανείς τις αρχαίες γεύσεις (πολλές έχουν τις ρίζες τους στη Μινωική εποχή) και τις παραδοσιακές συνταγές.

Κύριο συστατικό όλων σχεδόν των Κρητικών πιάτων είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το χρυσάφι της Ελληνικής και Κρητικής γης.

Έξτρα παρθένο είναι το ελαιόλαδο που έχει οξύτητα κάτω από 0,8%. Όταν το λάδι έχει οξύτητα από 0,8% – 2% λέγεται απλά παρθένο. Το λάδι με οξύτητα πάνω από 2% λέγεται λαμπάντε, ραφινέ, βιομηχανικό, κουπέ κτλ.

Η Κρήτη, έχει πάνω από 30 εκατομμύρια ελαιόδεντρα που παράγουν λάδι αρίστης ποιότητας, σχεδόν στο σύνολό του έξτρα παρθένο (περίπου 90%). Μεγάλη σημασία έχει ο τρόπος εξαγωγής του ελαιολάδου από τον καρπό, η επεξεργασία του, η θερμοκρασία σύνθλιψης κτλ.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο MANOLI προέρχεται από τον ξακουστό κάμπο της Μεσσαράς στο Ηράκλειο. Αποτελεί τον χυμό του ελαιοκάρπου που έχει ληφθεί με απλές, φυσικές και μηχανικές μεθόδους, χωρίς χημική ή άλλη επεξεργασία, σε θερμοκρασία κάτω των 28℃. Η οξύτητά του είναι το πολύ 0,3 -0,6%. Ποσοστό εξαιρετικά χαμηλό. Είναι φρέσκο και παραδίδεται πάντα με μακρά ημερομηνία λήξης. Μπορεί να μαγειρευτεί 4-5 φορές, εφόσον δεν καεί (δηλαδή να βγάζει μαύρους καπνούς και χαρακτηριστική μυρωδιά).

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί και αναπόσπαστο συστατικό μίας vegan διατροφής. Πραγματικά φαίνεται αδύνατο να λείπει ελαιόλαδο αρίστης ποιότητας από μία vegan κουζίνα.

Απλά δοκιμάστε και δείτε μόνοι σας τη διαφορά!

Τενεκές 5 λίτρων: 30€.
Δωρεάν μεταφορικά εντός Αττικής.
Για παραγγελίες καλέστε στο 6972883619.